Підвищення мінімальної зарплати, пенсій та компенсацій з 1 квітня: у Раді назвали нові суми

В Україні з 1 квітня відбулися масштабні зміни. У Верховній Раді повідомили, що змінилися мінімальна заробітна плата, пенсії та компенсації громадян. Нові суми назвав народний депутат Данило Гетманцев.

Підвищення мінімальної зарплати, пенсій та компенсацій з 1 квітня: у Раді назвали нові суми – today.ua
Мінімальна зарплата з другого місяця весни зростає до 8000 грн. Це друге підвищення “мінімалки” у 2024 році. Як відомо, з 1 січня вона становила 7100 грн.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики зазначив, що у квітні починається перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Його проведуть лише після того, як Державний реєстр загальнообов’язкового державного соціального страхування отримає дані про сплату ЄСВ за перший квартал 2024 року.

Раніше про це також повідомили у Пенсійному фонді. Вказано, що перерахунок, який проведуть у квітні, українці побачать у червні. При цьому вони отримають доплати за два місяці – квітень та травень.

Українці, які зайняті на громадсько-корисних роботах, з 1 квітня під час відпрацювання повного місяця зможуть розраховувати на заробітну плату у розмірі до 12 тис. грн. Допомога з часткового безробіття також збільшиться – до 4 тис. грн.

В Україні також збільшився розмір компенсаційних виплат роботодавцям за працевлаштування деяких категорій громадян:

осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, громадян, які понад місяць перебувають у статусі зареєстрованого безробітного; тих, кому до настання пенсійного віку залишилося не більше п’яти років – до 8 тис. грн;
ВПО у період дії воєнного стану – до 8 тис. грн;
безробітної молоді, яка офіційно зареєстрована (до 25 років, зі страховим стажем до 12 місяців; на перше робоче місце – у віці до 35 років; звільнених зі строкової військової чи альтернативної служби – на перше робоче місце) – до 4 тис. грн;
офіційно безробітних громадян понад місяць з додатковими гарантіями працевлаштування, а також тих, хто понад 6 місяців має статус безробітного – до 3520 грн.
Роботодавцям компенсують витрати на оплату праці ВПО, які працевлаштовані за направленням центрів зайнятості, – до 16 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.