25 тисяч для біженців з України: у Польщі запровадили нову грошову допомогу і пояснили, як її отримати

25 тисяч для біженців з України: у Польщі запровадили нову грошову допомогу і пояснили, як її отримати

Українські біженці у Польщі зможуть подати заявку на грошову допомогу у розмірі 850 злотих упродовж 3 місяців. Реєстрація триватиме до 29 березня.

За даними yavp.pl, у Польщі відкривається реєстрація на участь у програмі фінансової підтримки Multi Purpose Cash Assistance (MPCA). Допомогу започаткував Перемишльський відділ об’єднання українців у Польщі у співпраці з організацією Oxfam. 27 березня відкривається третя і остання реєстрація на виплати.

Фінансова підтримка передбачена у розмірі 850 злотих у формі трьох виплат (разом 25,2 тис. грн). Кошти надаватимуть біженцям, які проживають у семи воєводствах: Підкарпатське, Нижньосілезьке, Мазовецьке, Поморське, Любуське, Вармінсько-Мазурське, Західнопоморське.

Участі в програмі можуть брати люди таких вразливих категорій:

вагітні або жінки, які годують груддю; люди з інвалідністю, що впливає на її здатність працювати; люди з хронічними та онкологічними захворюваннями; особи, що належить до етнічних груп; одинокі матері та члени сімей, де є більше трьох дітей; люди від 55 років; особи, які втратили майно та житло внаслідок війни в Україні; люди з прифронтових областей (Луганська, Донецька, Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська); безробітні (або ті, хто працює неповний робочий день); ті, хто ще не отримував виплат від гуманітарних організацій.

Заявку треба заповнити на одне домогосподарство. Необхідно вказати номер, за якими представники організації будуть зв’язуватися.

Якщо людина підпадає під умови участі в програмі, з нею зв’яжеться консультант.

Під час онлайн-зустрічі треба буде підтвердити надану раніше інформацію. Зокрема, треба буде підготувати документи: посвідчення особи, паспорт, довідку про інвалідність, безробіття.

За додатковою інформацією можна звертатися: 800 11 22 33 (гаряча лінія), e-mail: [email protected].

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.