В Україні кардинально змінять правила автобусних пасажирських перевезень

В Україні готують кардинальні зміни в правила автобусних пасажирських перевезень. Водіїв пасажирського транспорту змусять працювати прозоро. Та водночас їм полегшать організаційні моменти. А пасажири матимуть цілковиту впевненість у тому, що рейс не буде скасовано, і автобус відправиться вчасно.

В Україні кардинально змінять правила автобусних пасажирських перевезень – today.ua
Для цього в Мінінфраструктури готують низку нововведень в організації пасажирських перевезень. Деякі з них лише готують до втілення, а деякі вже знаходяться на етапі тестування.

Отже реформа автобусних пасажирських перевезень передбачає такі моменти:

Створення єдиного онлайн-порталу для пасажира та перевізника. З допомогою цього порталу пасажир зможе перевірити легальність перевізника та маршруту, дізнатися розклад руху автобуса і придбати онлайн квиток. Крім того, він зможе залишити на порталі свої контактні дані для зворотного зв’язку.
Для пасажирських автобусів, що здійснюють міжнародні рейси, буде запроваджена система єЧерга (https://echerha.gov.ua/). Відповідно в цій системі кожен автобус, що здійснює регулярні рейси за кордон, матиме своє часове “вікно” для перетину кордону. Тоді ні водієві, ні пасажирам не доведеться годинами чекати, поки надійде їхня черга на перетин пункту пропуску.

Перевізники матимуть свої онлайн-кабінети, через які вони зможуть відкривати міжнародні маршрути. Зараз цей сервіс проходить етап тестування. Таким чином, в організації бізнесу замінять марудну паперову бюрократію на швидкий цифровий процес.
Оновлення правил пасажирських перевезень та спрощення доступу підприємців до ринку перевезень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.