Верховна Рада планує дозволити ТЦК подавати ухилянтів у розшук

Народний депутат від фракції “Батьківщина” Вадим Івченко допустив суттєве збільшення штрафів для тих, хто добровільно не з’явився у ТЦК. Найзлісніших ухилянтів, на його думку, треба подавати у розшук.

Верховна Рада планує дозволити ТЦК подавати ухилянтів у розшук – today.ua
Нова редакція закону про мобілізацію обговорюється не перший місяць. Депутати намагаються зловити баланс, щоб внести до закону якнайбільше заходів, що посилюють його жорсткість, і при цьому не отримати на свою адресу критику в антиконституційності поправок.

Ще на початку лютого проєкт документа було прийнято парламентом у першому читанні, проте з того часу було подано майже 4,2 тисячі поправок.

Чергову пропозицію щодо посилення законодавства озвучив нардеп від фракції “Батьківщина” Вадим Івченко. Він розповів про пропозицію оголошувати у розшук громадянина, який тричі не з’явився до військкомату після отримання повістки. Причому штрафи за нез’явлення також можуть підвищити.

“Якщо ти отримав першу повістку – цей штраф буде збільшений. Якщо ти не з’явився вдруге по повістці в ВЛК, військкомат, то буде ще більший штраф. А втретє, можливо, якщо ти спеціально уникаєш і так далі, за рішенням суду, я думаю, може людина подаватися і в розшук”, – сказав Івченко.

Він зазначив, що це пропозиція уряду, яку депутати, за його словами, лише розглядають.

Верховна Рада планує дозволити ТЦК подавати ухилянтів у розшук

Поки що й без посилення репресивних заходів щодо призовників представники державної мобілізаційної системи почуваються зовсім непогано. Напередодні ми писали про ексначальника ТЦК Самбора, у якого знайшли мільйони гривень та безліч квартир, записаних на дружину.

Самбір – це місто, де сталося чергове побиття призовника співробітниками ТЦК. Один із них погрожував чоловікові вогнепальною зброєю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.