“Хабарі не допоможуть”: бойові бригади можуть самі почати ловити ухилянтів – командир

Командир бригади “Азов” переконаний, що це дозволить пришвидшити темпи мобілізації та призвати “добірних воїнів”.

В Україні бойові бригади можуть почати самостійно ловити ухилянтів, щоб пришвидшити мобілізацію. Про це заявив заступник командира бригади “Азов” Сергій Цісарук з позивним “Мольфар”.

Він зазначив, що за тиждень бригадна рота розвідки може знайти “сотню добірних воїнів”, які весь час “втікали від поранених ветеранів, які служать в ТЦК”.

“Єдиний надійний спосіб пришвидшення мобілізації, це дозволити бойовим бригадам самостійно зайнятися цим питанням. Все просто, бригада отримує списки в ТЦК і сама займається пошуком ухилянтів. Бійці бригади значно більше зацікавлені в поповненні бригади, тому хабарі не допоможуть”, – написав Цісарук.

Цей твіт “Мольфара” викликав чимало негативу серед користувачів Twitter. Багато хто критикує таку ідею. Однак сам же військовий переконаний, що кількість таких коментарів лише свідчить про те, що “противник вкладається в тему мобілізації”. Він наголосив на тому, що воювати доведеться всім.

“Кількість коментарів під цим твітом – хороший приклад того як противник вкладається в тему мобілізації, памʼятайте про це коли читаєте щось в інтернеті. В “Азові” служать виключно добровольці, але воювати будуть всі, тому готуйтеся поки є час, коли нас не стане готуватися буде пізно”, – додав Цісарук.

Законопроєкт про мобілізацію
Верховна Рада України проголосувала в першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації 7 лютого. Ініціативу під №10449 підтримали 329 нардепів. Парламентарії готуються до розгляду документа у другому читанні і працюють над величезною кількістю правок.

12 березня Комітет з питань національної безпеки виключив із законопроєкту скандальні правки, пов’язані із заморожуванням рахунків і блокуванням банківських карток осіб, яких буде визнано ухильниками.

Уряд працює над змінами до бронювання працівників на період мобілізації, сказав прем’єрміністр Денис Шмигаль. Один із варіантів – бронювання за рівнем зарплати та податками.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.