У квітні в Україні буде ще одне підвищення пенсій

У березні в Україні відбулась масштабна індексація пенсій, внаслідок якої зросли щомісячні виплати громадянам похилого віку. Проте, як з’ясувалось, це не останнє підвищення пенсій. Ще одне має відбутися з 1 квітня.

У квітні в Україні буде ще одне підвищення пенсій – today.ua
Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA.

У квітні на підвищення виплат можуть розраховувати дві категорії пенсіонерів:

ті, які продовжують працювати, причому працюють офіційно;
ті, яким вже є 65 років, і вони мають певну кількість років стажу.
Що стосується першої категорії, то громадянам, які продовжують працювати після виходу на заслужений відпочинок, перерахунок пенсії здійснюють що два роки. Причому не обов’язково, щоб усі ці два роки вони безперервно трудились. Та якщо з моменту останнього перерахунку їхньої пенсії минуло два роки, і вони наразі працюють, то виплату їм переглянуть з урахуванням додаткового стажу і нової зарплати.

На сьогодні в Україні офіційно працевлаштовано близько 2,7 млн пенсіонерів. Але пенсію перерахують не всім, а лише 654 тисячам. Виплати переглянуть тим, кому не переглядали торік.

У квітні в Україні буде ще одне підвищення пенсій

Сума, на яку зросте пенсія, для кожного пенсіонера індивідуальна. Вона залежить від його загального стажу, теперішньої зарплати і розрахункової пенсії. Наприклад, якщо на сьогодні пенсіонер має щомісячну виплату в розмірі 5000 гривень і 35 років стажу, то після перерахунку його пенсія становитиме 5285 гривень.

Друга категорія пенсіонерів, яким підвищать виплати у квітні – громадяни, яким вже є 65 років, і які мають необхідну кількість років страхового стажу (жінки 30 років і чоловіки 35). У цієї категорії громадян мінімальна пенсія має становити не мене 40% від мінімальної зарплати. Та оскільки мінімалка у квітні зросте до 8000 гривень, то й мінімальна пенсія має також зрости. Таким чином, з 1 квітня вона становитиме 3200 грн замість теперішніх 2840.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.