Кабмін вирішив розширити список категорій ВПО, які отримуватимуть грошову допомогу

Кабмін планує розширити список категорій внутрішньо переміщених осіб, які отримуватимуть грошову допомогу від держави. Розроблено пропозиції змін до постанови, яка регулює порядок надання підтримки для ВПО.

Кабмін вирішив розширити список категорій ВПО, які отримуватимуть грошову допомогу – today.ua
У пресслужбі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що до переліку переселенців запропоновано включити:

тяжкохворих громадян, які не мають статусу інвалідності;
дітей, тимчасово влаштованих сім’ї знайомих чи родичів, прийомні сім’ї чи дитячі сім’ї сімейного типу; дітей, влаштованих у сім’ї патронатного вихователя, а також самих патронатних вихователів.
Виплати продовжать нараховувати сім’ям, якщо:

сукупний дохід одного одержувача не перевищує 9444 грн;
українець передпенсійного віку;
у переселенця є інвалідність ІІІ групи;
особа доглядає дитину до 3 років або дитину до 6 років, яка потребує допомоги;
ВПО, у складі сім’ї яких є діти віком до 18 років та/або до 23 років, які є студентами денної або дуальної форми навчання.

Раніше у Мінсоцполітики зазначили, що безробітних ВПО працездатного віку потрібно стимулювати – вони мають шукати роботу, а не сподіватися на допомогу. Зміни спрямовані на сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громадах, де вони зупинилися.

За даними відомства, на 1 грудня 2023 року фінансову допомогу від держави отримували 2,6 мільйона переселенців. При цьому 1,3 мільйона з них – працездатного віку. Таким чином, офіційно працювали лише 40% ВПО, які мають таку можливість.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.