Нова грошова допомога для українців: розпочався прийом заявок на виплату 6600 грн

Благодійний фонд “Люмос Україна” разом із Всеукраїнською громадською організацією “Україна без сиріт” за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України реалізує короткострокову програму багатоцільової грошової допомоги сім’ям з дітьми, зокрема сім’ям ВПО. Її розмір складає 6600 грн.

Нова грошова допомога для українців: розпочався прийом заявок на виплату 6600 грн – today.ua
Проєкт реалізується у Сумській, Харківській та Житомирській областях. Вказано, що він покликаний підтримати найуразливіші сім’ї з дітьми, зокрема серед переселенців.

Виплата складає 6600 грн. Її нараховуватимуть упродовж пів року по 1100 грн щомісяця. Передбачено допомогу для:

сімей, які виховують дитину з інвалідністю чи особливими освітніми потребами;
сімей з двома та більше дітьми, які повернулися з інтернатної установи;
малозабезпечених сімей з трьома та більше дітьми;
одиноких батьків, які виховують дитину віком до 18 років, зокрема дитину з інвалідністю або з особливими освітніми потребами;
прийомних сімей, які виховують дітей віком до 3 років.
БТ “БФ Lumos Україна” співпрацюватиме з громадськими організаціями та органами управління освітою, щоб полегшити доступ до неї та надати додаткову підтримку дітям.

Lumos має великий досвід в інклюзивній освіті в Україні та інших країнах. Іклюзивні/дружні до дітей навчальні простори оснастять цифровими пристроями та навчальними матеріалами, які підходять для дітей з особливими потребами.

У школах, публічних просторах територіальних громад, бібліотеках та інших громадських центрах буде створено тимчасові навчальні центри (TLC). По можливості вони будуть адаптовані для забезпечення доступу для маломобільних людей. Спеціально підготовлений персонал (педагоги, психологи, терапевти) забезпечить формальні та неформальні освітні програми для дітей у ТЛЦ.

Нова грошова допомога для українців: розпочався прийом заявок на виплату 6600 грн

Реалізація проєкту триватиме до жовтня 2024 року.

“Ми не знаємо, коли саме Україна здобуде перемогу, але чітко розуміємо, що кожна дитина та її родина потребують підтримки, щоб вистояти, вберегти себе та пережити цей важкий період”, – наголосили організатори.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.