Весняні канікули-2024: скільки триватимуть та коли розпочнуться

Весняні канікули-2024: скільки триватимуть та коли розпочнуться

Через війну навчальний рік в Україні триватиме довше, а втім, весняні канікули почнуться за планом. Вже цього місяця на здобувачів освіти чекає омріяний перепочинок.

У 2024 році українські заклади освіти самостійно визначили дати початку й завершення канікул. Через це, точні графіки весняного відпочинку у державних, комунальних та приватних школах можуть дещо відрізнятися (все залежить від форми власності, області та територіальної громади). Проте відомо, що по всій країні поточний навчальний рік триватиме до 28 червня. Вказаний період передбачили з урахуванням надолуження освітніх втрат та прогалин. Вже на початку літа школи можуть, за потреби, продовжити стандартний освітній процес, або ж запровадити інші види освітньої діяльності для учнів та учениць: майстер-класи, уроки спілкування, додаткові заняття, консультації, екскурсії тощо.

Офіційні дати канікул у всіх закладах освіти затверджуються під час засідань педагогічних рад. Таким чином, вчителі самостійно орієнтуються на встановлений Урядом порядок. У переважній більшості шкіл цьогоріч весняні канікули розпочнуться з 25 березня та триватимуть тиждень — до 31 березня включно. Проте, закладах освіти, де взимку канікули тривали місяць, весняний відпочинок для здобувачів освіти не передбачений. Нагадаємо, що за весь навчальний рік загальна тривалість канікул не може перевищувати 30 днів.

Всеосвіта повідомляла, що з 14 березня розпочалася реєстрація для участі в НМТ. Вона триватиме вона до 11 квітня включно. Відомо, що цьогоріч Український центр оцінювання якості освіти проводить реєстрацію в безпаперовій формі. Про інші умови участі — розповідаємо в матеріалі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.