Українські банки масово блокують рахунки клієнтів: у чому причина

В Україні значно почастішали випадки блокування карт та рахунків громадян. Це відбувається внаслідок фінансового моніторингу.

Українські банки масово блокують рахунки клієнтів: у чому причина – today.ua
Такі історії відбуваються, зокрема, і з багаторічними клієнтами банків. Один із них, який користується карткою ПриватБанку вже 10 років, розповів, що йому було відмовлено у доступі до особистого кабінету на сайті фінансової установи.

Клієнт зателефонував до служби підтримки, де йому повідомили, що договір з ним розірвано, а на електронну пошту надіслано відповідне повідомлення. Перевіривши свій e-mail, жодного листа від ПриватБанку клієнт, за його словами, не знайшов.

Причому з живим оператором йому так і не вдалося зв’язатися, у службі підтримки на кожен його дзвінок відповідав робот, повторюючи ту саму інформацію про блокування рахунку. Сигналів про подібні події на форумі Мінфіну у відповідній гілці безліч.

“Заблокували рахунок після того, як прийшли гроші з бінансу через P2P, це були гроші з донату і мали піти на запчастини для дронів, вони придумали, що хтось подав скаргу на шахрайську транзакцію і заблокували рахунок, надав всі дані про транзакції, що ось так і так, а людям, що сидять в підтримці, взагалі все одно на то, сказали ну щось робіть, ми нічим не поможемо, рахунок заблокований!” – скаржиться користувач під ніком embber.

Зазначимо, що подібні рішення можуть ухвалюватися через підозрілу активність на рахунку:

зняття незвичайно великої суми готівки в регіоні, де ви зазвичай не знаходитеся;
великі онлайн-покупки, особливо вночі;
отримання великої суми на картку та її виведення готівкою;
операції з криптовалютою чи іншими віртуальними активами у сумі понад 30 тисяч грн;
транзакції на суму 400 тисяч грн та більше.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.