Що буде з пенсіями у 2024 році: Шмигаль дав остаточну відповідь

Стало відомо, як індексуватимуть соціальні виплати 2024 року і чи варто українцям чекати затримок виплат.

Українці, незважаючи на війну, продовжують отримувати всі соціальні виплати і пенсії зокрема. Чи зміниться порядок виплат у 2024 році розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на щорічній пресконференції.

Згідно зі словами Шмигаля, з 1 березня в Україні втретє за час повномасштабного вторгнення Російської Федерації розпочали індексацію пенсій. Цього року вона становитиме 8% (ця сума складається з рівня інфляції та частини рівня зростання середньої зарплати в країні).

Прем’єр-міністр України запевнив громадян, що всі індексації та виплати відбудуться за рахунками вчасно і це важливий соціальний обов’язок країни. До того ж, уряд повною мірою виконує і всі інші соціальні зобов’язання, а їх – понад три десятки.

“Усе буде вчасно: і індексація, і виплати… Ми на затримуємо соціальні виплати, і весь спектр “соціалки” у нас виконується, незважаючи на війну”, – повідомив Шмигаль.

Також міністр додав, що 2024 року в бюджет країни закладено 9 мільярдів на соціальний захист населення, і це бюджетна частина без ЄСВ, який безпосередньо йде в ПФУ для пенсійних виплат.

Соціальні виплати в Україні
Як повідомляв Главред, окрема частина пенсіонерів України може залишитися без виплат. У яких випадках вилучається пенсія громадян розповіли в Пенсійному фонді України.

Також,

24 лютого 2024 року заступниця міністра соцполітики Дар’я Марчак заявила про те, що в Україні з 1 березня року пенсії будуть проіндексовані на 8% (а не на 13% – така інформація активно циркулювала в ЗМІ). Як каже чиновниця, такий розмір надбавки порахований за формулою і враховує рівень інфляції минулого року.

Також, для громадян України можуть скасовувати пенсійні виплати з деяких причин. Насамперед, у разі виявлення недостовірних документів, які надавалися під час оформлення пенсії громадянином. Також допомогу можуть припинити в разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання (ПМП). Про це йдеться в офіційному роз’ясненні Верховної Ради.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.