До грошей вже доступ урізали: банки запровадили ліміти — повний перелік обмежень

Банки запровадили ліміти на зняття грошей на добу
Українцям варто знати, що банки з початку оголошення воєнного стану у зв’язку з російським повномасштабним вторгненням запровадили в Україні ліміти на зняття готівки, повідомляє Апостроф.

Повідомляється, що ця сума не може перевищувати 100 тисяч гривень на добу. Однак розмір зняття готівки відрізняється в різних банках і залежить від виду картки, з якої клієнт знімає гроші.

Ще важливо, чи знімає людина власні, чи кредитні кошти. Наприклад, клієнтам ПриватБанку варто знати, що вартість комісії з карток визначається наступним чином: для карток для виплат вона становить 0%, для картки “Універсальної” 1% при знятті власних коштів і 4% – при знятті кредитних.

Також існують обмеження на зняття готівки у банкоматах та POS-терміналах. Користувачі можуть знімати кошти лише не більше ліміту, встановленого банком.

У кожному конкретному випадку ця межа може відрізнятися, проте зазвичай вона не перевищує 50 тисяч гривень за один раз.

Згідно з інформацією, у ПриватБанку користувач може зняти до 20 тисяч гривень за одну операцію, і після цього повторити цю операцію лише за 3 години. У Ощадбанку максимальна сума для зняття становить 50 тисяч гривень на добу, а в Таскомбанку цей ліміт складає до 10 тисяч гривень на добу.

Щодо не менш популярного онлайн-банкінгу Monobank, то на карту іншого українського банку можна перевести не більше 60 тис. грн.

Ліміти на кількість операцій на день встановлені на рівні 50, у 4 дні – 100, на місяць – 150.

Варто також знати, що максимально в місяць можна переказати суму, що не перевищує межі платіжних систем:

MasterCard – не більше $10 000 за курсом НБУ,
Visa – не більше ніж $25 000 за курсом НБУ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...