Вже у травні: тарифи на світло та газ хочуть збільшити – названі конкретні суми

Українців попередили про збільшення тарифів на світло та газ вже у травні
Як стало відомо з матеріалу, оприлюдненого у соціальній мережі, Міненерго активно розглядає підвищення тарифів на електроенергію. Розповів про це голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко

Так от, за його словами, відбуватиметься це, ймовірно, у два етапи. Перший – у травні чи червні, підняття очікується в середньому до 3,5-4 грн.

Він наголосив, що автоматично зміниться вартість обслуговування багатоквартирного будинку на 10-15%. А також це може торкнутися тарифів на теплопостачання та гарячу воду. Зокрема, розглядалося питання щодо цін на газ, вони можуть зрости на 1-1,5 грн.

Зазначається, що однією з причин підняття цін на газ та електрику є вимоги Євросоюзу.

Тому, незважаючи на те, що такі ціни не по кишені багатьом українцям – платити дорожче за комуналку все ж таки доведеться, чи значно економити на споживанні електрики та блакитного палива.

До речі, такі заходи щодо подорожчання деяких комунальних послуг є передбачуваними і про які неодноразово українців уже попереджали та готували в цьому, аргументуючи це тим, що через постійні ворожі обстріли енергосистема потребує відновлення, а це і є те саме подорожчання, оскільки для ремонтів ліній електромереж необхідні чималі кошти.

Докладніше про це у відео:

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.