В Україні очікується масштабне скорочення міністрів і міністерств, – Зеленський

В Україні може початися велике скорочення міністрів і міністерств. Наразі остаточного рішення ще немає. Та якщо бюджетний дефіцит не вдасться подолати, то казенних утриманців доведеться скорочувати, і почнуть з міністрів.

В Україні очікується масштабне скорочення міністрів і міністерств, – Зеленський – today.ua
Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у ході своєї прес-конференції.

Раніше гарант говорив про перезавантаження виконавчої влади, що здійснює управління державою. Та, як з’ясувалося, президент мав на увазі саме скорочення міністрів та окремих міністерств з усім їхнім чиновницьким апаратом.

Звісно, що такий сценарій не може бути популярним, адже всі ці люди виконують якусь роботу у великому механізмі управління державою. Однак це вимушений захід. Адже, якщо очікувана фінансова допомога від партнерів буде затримуватись, то уряд буде змушений якось скорочувати бюджетні видатки. У тому числі й за рахунок власного секвестрування.

“Якщо дефіцит буде продовжуватися — ми будемо робити все, щоб інфраструктура управління держави — це не тільки про Кабмін — зменшувалася. Є такий формат — зменшення кількості міністрів, міністерств. Дешевше управління. Скоординованіше — Денис Анатолійович має рацію”, – зазначив Зеленський.

В Україні очікується масштабне скорочення міністрів і міністерств, – Зеленський

За словами Володимира Зеленського, у Кабміні готові до такого вимушеного сценарію. Однак завчасно виносити речі з кабінетів не варто. Ситуація остаточно має з’ясуватися за місяць-два. А зараз ще ніхто нікого не скорочує.

“Я думаю, показником буде розуміння, що ми будемо мати навесні. Трішечки пізніше — місяць-два будемо все розуміти”, — зауважив президент.

Крім того, він також анонсував окреме перезавантаження в армії. Частково воно вже відбулося: змінився головкомандувач і керівництво штабу. Відбулася також зміна керівництва Міноборони. Але потрібна не лише зміна персоналій. Зокрема, у Міноборони планують повний аудит, який дасть відповіді на багато запитань.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.