Українці затамували подих: Зеленський зробив термінове звернення

Зеленський звернувся до народу серед білого дня
Як правило, щовечора президент України Володимир Зеленський викладає звернення до народу, щоб розповісти про важливі події за день. У Telegram-каналі глави держави вже опубліковано важливу заяву.

Зеленський повідомив, що провів Ставку, де було обговорено ситуацію на фронті. З доповіддю виступив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, нещодавно призначений на цю посаду замість генерала Валерія Залужного.

Обговорювалася ситуація на всіх напрямках, а також оборонні дії та окремі наступальні операції. Крім цього, порушувалося питання надходження та витрат боєприпасів, ракет, а також дронів.

Також глава держави поділився, що заслухав і доповідь від глави української розвідки під час Міноборони України Кирила Буданова.

Зокрема, детально обговорювалася ситуація на Авдіївському та Південному напрямах. Президент України зазначив, що Авдіївка – нова лінія оборони, розглядалося зміцнення рубежів, подальші наміри ворога.

У Кринках, за словами Зеленського, українські морпіхи надійно тримають плацдарм. Ворог здатний лише на дезінформаційну операцію.

Глава держави поділився, що була й окрема доповідь щодо всього щодо отримання Україною винищувачів F-16. Йому доповіли, скільки винищувачів ми можемо отримати в першій партії та в які терміни це станеться.

Обговорювалося, як відбувається підготовка інфраструктури та персоналу. Уточнювалося питання щодо календаря подальшого навчання пілотів, техніків, а також терміни отримання наступних літаків.

Прессекретар президента Сергій Никифоров заявив, що у другій річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, Київ відвідають багато іноземних лідерів, а 25 лютого відбудеться велика конференція з президентом України. На ній обговорюватиметься майбутній шлях України, візьмуть участь у зустрічі усі топові чиновники.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.