Гаманці “схуднуть” на 1700-3600 грн: кому приготували серйозні штрафи

Гаманці “схуднуть” на 1700-3600 грн: кому приготували серйозні штрафи

Українці можуть просто посеред вулиці “влетіти” на пристойний штраф

Українців попередили про серйозні штрафи за досить популярне порушення напередодні весняного сезону. Кого каратимуть, пояснили у Департаменті захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату КМДА.

Напередодні сезону українців закликають не купувати проліски, проліски та інші рідкісні рослини з Червоної книги. Першоцвіти відносяться до рідкісних та зникаючих видів рослин, більшість яких охороняється законом.

Нерідко на вулицях можна помітити стихійну торгівлю цими рослинами, а деякі люди купують їх, щоб порадувати себе чи другу половинку. Однак це є порушенням та штрафні санкції можуть застосовуватися як продавцям, так і до покупців.

“У Департаменті нагадують, що торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1 700 до 3 655 грн”, – говориться у повідомленні.

В організації нагадують, що збирання первоцвітів шкодить природі тим, що не дозволяє рослинам утворити насіння, необхідне для розмноження. Відповідно це провокує зникнення рідкісних видів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.