Європі та Україні загрожує новий “льодовиковий період”: через що морози стануть ще сильнішими

Європі та Україні загрожує новий “льодовиковий період”: через що морози стануть ще сильнішими

Температура повітря може впасти на 9-27 градусів через глобальне потепління

Людська діяльність, що спричинила глобальне потепління, завдає непоправної шкоди планеті.

Зокрема, вчені попереджають про масштабні зміни в океанічних течіях найближчим часом. Наслідки цих процесів для європейського континенту можуть виявитися катастрофічними. За даними вчених, в Атлантичному океані спостерігається уповільнення Гольфстріму – потужної теплої течії, що зігріває західну Європу. Про це повідомляє Live Science.

Одна з основних систем циркуляції океану (АМОС) переносить теплі води з Мексиканської затоки північ, де вони охолоджуються в Ісландії. Цей процес забезпечує м’який клімат Великобританії та Ірландії. Однак комп’ютерне моделювання свідчить: людство наближається до критичної точки. Подальше уповільнення AMOC може спричинити раптові та непередбачувані зміни клімату по всій Землі.

Зокрема, у Північно-Західній Європі температура може знизитись на 9-27 градусів за Цельсієм. Континент загрожує настанням нового льодовикового періоду! Тоді як на південних широтах спека тільки посилиться.

Такі різкі коливання клімату призведуть до нестачі їжі, масової загибелі екосистем та інших глобальних наслідків. Південні регіони України через це в небезпеці – через підвищення рівня світового океану області можуть піти під воду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.