Українець отримав повістку і втік з дому: що відповів суд на хитру схему

Українець отримав повістку і втік з дому: що відповів суд на хитру схему

На суді чоловік вину визнав і покаявся

Важливо одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. З міста Кривий Ріг (Дніпропетровська область) прийшли вельми пізнавальні новини.

Так, у Кривому Розі до випробувального терміну суд засудив чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Інгулецького районного суду Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За даними суду, 8 серпня 2023 року ВЛК визнала чоловіка придатним до служби в армії. Цього ж дня чоловікові вручили повістку з вимогою 10 серпня прибути на військову службу з мобілізації.

Однак, підсудний ухилився від призову. Після чого чоловік на місяць втік з дому, щоби працівники ТЦК його не мобілізували.

 

На суді чоловік вину визнав та розкаявся. Суд визнав підозрюваного винним за ст. 336 КК України. Його засудили на 3 роки позбавлення волі, замінивши реальний термін на рік випробувального. Це рішення можна оскаржити до апеляційного суду.

Також варто нагадати той факт, що заступник голови Нацполіції зазначив, що ухилянти з умовними термінами – це потенційні військові ЗСУ. Військовозобов’язані, які отримали умовні терміни покарання за ухилення від військової служби, і надалі підлягають мобілізації, але за повторне вчинення аналогічного злочину передбачено вже реальний термін.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.