“Індексація пенсій у березні під загрозою”: у ПФУ зробили заяву про те, до чого готуватися українцям

“Індексація пенсій у березні під загрозою”: у ПФУ зробили заяву про те, до чого готуватися українцям

В Україні у березні очікується масштабна індексація пенсій. У Кабміні заявили, що виплати громадян у середньому зростуть на 13%. Однак у Пенсійному фонді не стали підтверджувати цю інформацію, оскільки підвищення пенсій залишається під питанням.

Як інформує “biz.today.ya”, відомо, що фінансова допомога міжнародних партнерів затримується. У США взагалі заявили, що не дозволять використовувати свої гроші на пенсії українцям. Українська влада запевняє, що кошти на всі соціальні потреби громадян будуть знайдені у будь-якому разі. Більше того, бюджет формується не за рахунок західної підтримки.

Точний розмір індексації пенсій поки що невідомий, бо ще немає всіх необхідних статистичних даних. Видання “Апостроф” надіслало запит про уточнення даних до ПФУ. Однак там не дали однозначної відповіді щодо перегляду розміру виплат українським пенсіонерам.

Вказано, що для проведення індексації пенсії з 1 березня щорічно проводиться перерахунок раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески та який враховують для визначення пенсії.

“Розмір та порядок збільшення визначаються в межах бюджету ПФУ за рішенням Кабміну з урахуванням мінімального розміру збільшення. Відповіді на питання можна буде надати у разі прийняття урядом відповідного рішення”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.