Уряд ввів нові дорожні знаки: внесено зміни до ПДР

На них позначатимуться туристичні обʼєкти, спортивні споруди.

Кабінет міністрів України вніс зміни до Правил дорожнього руху, затвердивши кілька нових знаків.

Про це повідомив постійний представник уряду України у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Він зазначає, що до інформаційно-вказівних знаків додано нові зображення знаків з застосуванням коричневого тла при позначенні обʼєктів туристичної інфраструктури, спортивних споруд, обʼєктів культурної спадщини, а саме: 5.57 “Попередній покажчик напрямків”, 5.58 “Попередній покажчик напрямку”, 5.60 “Покажчик напрямків”.

Мельничук повідомив, що доповнено главу “Інформаційно-вказівні знаки” розділу “Дорожні знаки” Правил дорожнього руху.

Цими змінами передбачено, що на знаках 5.57-5.60 можуть застосовуватись піктограми обʼєктів туристичної інфраструктури, спортивних споруд, обʼєктів культурної спадщини, зображення яких визначаються ДСТУ 9114:2021.

Зміни у ПДР – останні новини
Як повідомляв УНІАН, в жовтні 2023 року уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення до законодавства Євросоюзу.

Змінами передбачено, що обовʼязково необхідно вмикати під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Також закріплено заборону перевозити дітей, зріст яких менше 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.