Аномалія, що здивує багатьох. Птуха дала детальний прогноз до середини лютого з урахуванням всіх регіонів України

Аномалія, що здивує багатьох. Птуха дала детальний прогноз до середини лютого з урахуванням всіх регіонів України

Якою буде погода найближчого тижня, коли чекати +17, а коли -10, NV розповіла Наталія Птуха із Укргідрометцентру.

Цього тижня на Україну чекають опади й мінлива, переважно похмура й вітряна погода, розповідає Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру.

6 лютого місцями будуть дощі або дощі з мокрим снігом. Без істотних опадів тільки Прикарпаття, Закарпаття та Одещини. 7−8 лютого по Україні часом невеликий мокрий сніг та дощ, окрім південної частини — там у ці дні переважно без опадів і з проясненнями. На півночі 8 лютого також опадів не буде. А 9 лютого у п’ятницю майже по всій країні можливий сніг, вдень з дощем. Тільки на півдні і вночі на північному сході буде без опадів.

«Атмосферний фронт пролягатиме такою ніби смугою з заходу на схід, від Львова до Луганська, і він нестиме за собою опади, — вдається у деталі експертка. — А на півночі і на півдні переважно без опадів».

9−10 лютого цей атмосферний фронт почне зміщуватися на північний схід, тому 10-го у північний та північно-східній частині України очікується мокрий сніг та дощ, а решта території вже буде без опадів. Загалом, за весь цей час сніговий покрив не утвориться, хіба що у Львівській області стане трохи більше снігу.

Також нинішній тиждень буде вітряний. Вітер переважатиме західний і північно-західний, 7−12 м/с. Однак можливі пориви: 6−7 лютого до 15−20 м/с, а в Карпатах та на високогір’ї до 25−30 м/с.

«У другій половині тижня вітер потроху вщухатиме, і напрямок його буде дещо змінюватися: 9−10 лютого з’явиться південна складова, тому може бути зміна погодних умов», — попереджає Птуха.

6 лютого у західних, південних, областях, а також на Вінниччині та в Криму вночі +1…+6, вдень +8…+13, на Одещині – до +17, решта території – вночі від +3 і навіть до -2, особливо на північному сході, а вдень +3…+8.

7 лютого, в середу, денна температура в країні може сягнути навіть +12, а на півдні – й до +16. «На сході і північному сході у цей час буде дещо прохолодніше: в нічні години −1…−6, вдень — +2…+7», — уточнює синоптикиня.

8 лютого у західних областях, на Житомирщині й Київщині вночі +3…-2 морозу, вдень 0…+5. А на північному сході знову мороз: −1…−6, а вдень близько 0 градусів. На решті території – переважно південь і частково центр — вночі та вдень +2…+7, на півдні країни в денні години +9…+14.

9 лютого в окремих регіонах посилиться мороз — на північному сході країни вночі може бути до -10 градусів. Вдень тут від -3 до +3. В центральних областях цього дня +2…+8.

10-го числа знову прогнозується підвищення температури по країні, яке на Одещині і Закарпатті сягне +11…+17. «Зовсім не лютневі значення, але, знову ж таки, це не по всій країні», — наголошує експертка.

Водночас у північних та східних областях вночі від +3 до -3 вночі і вдень 0…+6. «Певне підвищення є, але з коливаннями, — вважає Птуха. — Трошки морози в нічні години можуть бути на півночі і по північному сходу».

Також синоптикиня додала, що тепло на півдні може утримуватись до 12−14 лютого, після чого очікується зміна синоптичної ситуації. «Та наскільки ця зміни буде інтенсивною, поки що зарано говорити», — зазначила вона.

У столиці і Київській області найтепліше цього тижня буде 7 лютого, а саме +8…+10 вдень. Але цього ж дня очікується вітер і невеликий дощ — таку погоду Птуха назвали дискомфортною.

А 9 лютого буде найпрохолоднішим днем тижня: вночі −3…−5 градусів, вдень 0…+2. А 10-го підвищення температури: вночі 0…+2, вдень — до +4…+6 градусів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.