Американські гірки чи фіксований курс: в Нацбанку розповіли, що буде з доларом в 2024 році

Американські гірки чи фіксований курс: в Нацбанку розповіли, що буде з доларом в 2024 році

В НБУ також прокоментували чи повернуться до фіксованого курсу

В НБУ прокоментували ситуацію з коливанням валютного курсу на початку 2024 року в Україні. Окрім цього, представник банку розповів чи можливе повернення до фіксованого курсу.

Про ситуацію з доларом розповів заступник голови Національного банку України – Сергій Ніколайчук.

За словами чоловіка, такі коливання на валютному ринку (здешевлення або здорожчання) нормальне явище. І відмова від фіксованого курсу була спеціальною.

Чи можуть повернути фіксований курс долара

За словами Ніколайчука, валютний ринок зміг успішно пристосуватися до керованої гнучкості. Нацбанк в свою чергу, збільшує коливання курсу. Саме тому здорожчання/здешевлення валюти зараз більше ніж восени минулого року. З цих причин Нацбанк не розглядає повернення до фіксованого курсу.

Посадовець зауважив, що попри всі зміни, курсові коливання залишаються на нижчому рівні, ніж це було до повномасштабного вторгнення росії.

” Повернення до фіксованого курсу наразі навіть не розглядається. НБУ відійшов від нього свідомо та коли були сформовані належні для цього передумови ”
зазначив заступник
Встановлений режим дозволяє виконати основні завдання зі збереження привабливості гривневих інструментів. Тому, це ще одна причина, чому нічого не будуть змінювати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.