Із 2024 року змінюється процедура нарахування зарплати в Україні

Із 2024 року в Україні зміниться механізм нарахування зарплати. Його будуть проводити з індексацією виплат. Таким чином, в Україні повертають довоєнну процедуру нарахування зарплат, за якої враховувався індекс споживчих цін.

Із 2024 року змінюється процедура нарахування зарплати в Україні – today.ua
Такі зміни передбачені статтею 39 Закону України „Про Державний бюджет України на 2024 рік”, повідомляє Східне міжрегіональне управління Держпраці.

Таким чином, з січня нинішнього року при розрахунку зарплати враховуватимуть індекс споживчих цін і відповідно розмір щомісячної виплати може бути різним залежно від зміни цін у країні. Враховуючи, що ціни у нас безперервно зростають, то й щомісячна зарплата має бути дещо вищою за номінальну.

“Підвищення грошових доходів громадян у зв’язку з індексацією здійснюється з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому офіційно опубліковано індекс споживчих цін, що публікується Держстатом не пізніше 10 числа кожного місяця”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, базовим місяцем для нарахування індексації буде грудень 2023 року. Але якщо у січні зарплату підвищили, то базовим місяцем стане вже січень цього року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.