Ще одна категорія українців ризикує втратити бронь під час мобілізації: несподіване рішення

Ще одна категорія українців ризикує втратити бронь під час мобілізації: несподіване рішення

Втратити бронь під час мобілізації може ще одна категорія українців, але цього разу дане рішення може привітати суспільство.

Несподіване рішення про зняття броні від мобілізації для чинних депутатів або інших представників еліти, швидше за все, таки буде ухвалено.

Про це пише “РБК Україна”.

На даний момент резонансний законопроєкт про мобілізацію перебуває на доопрацюванні в Міністерстві оборони після його відкликання урядом.

За інформацією РБК-Україна, розробники налаштовані піти на часткове пом’якшення норм, але загальну концепцію при цьому залишать – зокрема, щодо обмежень для ухилянтів (проти чого жорстко виступають депутати).

Але варто зазначити, що норма про броню для нардепів вже є у законодавстві, у профільному законі про статус нардепа. Отже, навіть якщо не прописувати для нардепів окремих привілеїв у новому мобілізаційному законі, до ТЦК їх все одно не заберуть.

“Поки варіанта не видно. Зрозуміло, що треба розширювати базу мобілізованих. Але як це зробити без каральних заходів для ухилянтів, незрозуміло. Очевидно, прибиратимемо бронь для депутатів, чиновників тощо, щоб показати, що всі рівні. Практичного сенсу у цьому небагато, але інакше народ не зрозуміє”, – сказав у розмові з виданням один із депутатів від “Слуги народу”.

Як йдеться у матеріалі, ще одна ідея – в принципі відмовитися від ухвалення єдиного великого законопроекту про мобілізацію, замінивши його декількома меншими та тематичними, наприклад, окремо прийняти норми про демобілізацію.

Але проти цього виступає військове керівництво. Там побоюються, що в один момент отримає право на демобілізацію одразу величезна кількість військовослужбовців – тих, хто пішов до армії в перші місяці повномасштабної війни, а замінити їх не буде кому.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.