У Раді зареєстровано новий законопроект про розмитнення у «Дії»

У Раді зареєстровано новий законопроект про розмитнення у «Дії»

Майже рік тому Верховна Рада провалила закопроєкти про розмитнення автомобілів у «Дії». Наразі Рада отримала на розгляд новий законопроект №10380, який дозволить повністю виключити людський фактор. Про це повідомило у Telegram Міністерство цифрової трансформації України.

Основна відмінність нового законопроєкту — визначення митних платежів на підставі митної вартості автомобіля. Попередня концепція ґрунтувалася виключно на технічних характеристиках авто.

Законопроєкт №10380 передбачає створення Бази даних митної вартості легкових автомобілів. У ній зберуть інформацію про вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні починаючи з 2007 року із зазначенням марки, моделі, року випуску, типу та об’єму двигуна. При оформленні митної декларації всі необхідні для її заповнення дані про автомобіль підтягнуться за VIN-кодом.

У разі ухвалення запропонованих норм, фізичні особи зможуть подавати електронну митну декларацію через додаток «Дія», бізнес — через портал «Дія».

Зі слів голови Мінцифри Михайла Федорова, ухвалення законопроекту №10380 дозволить дотриматися ключових міжнародних норм та прибрати горезвісний «людський фактор». Хочеться сподіватися, що нова спроба створити чіткий онлайн-механізм розмитнення без схем та хабарів буде успішнішою.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.