Зеленський назвав цілі України у війні на 2024 рік

Україна у 2024 році хоче досягти двох військових цілей, одна з яких полягає в тому, щоб позбавити окупантів переваги у повітрі.

Про це під час зустрічі з президентом США Джо Байденом повідомив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що українські військові просуваються вперед і цього року змогли перемогти Росію в Чорному морі. Залишки флоту загарбники сховали у віддалених бухтах.

Зеленський додав, що на тлі цього Україна створила експортний коридор у Чорному морі, який сприяє зростанню економіки країни та глобальній продовольчій стабільності.

За словами президента, Україна рухається в правильному напрямку і він хоче обговорити з Байденом, “як зміцнити такий рух”.

– Особливо посилення нашої протиповітряної оборони і здатності знищувати логістику Росії. Наші цілі на 2024 рік зрозумілі – позбавити Росію переваги в повітрі та зірвати її наступальні операції. Це реально, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що Зеленський прибув до США з дводенним візитом, де зустрівся з американськими конгресменами та президентом Джо Байденом.

Це відбувається на тлі розгляду Конгресом США запиту Байдена на виділення додаткового фінансування для підтримки України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.