Кардіолог назвав чотири смачних фрукти, здатних нормалізувати підвищений тиск

Банани, ківі, авокадо та ягоди, зокрема, чорниця, малина й ожина, здатні впоратися з високим артеріальним тиском. Звісно, якщо додавати їх до свого раціону частіше.

Смачні джерела калію і вітаміну С
Кардіолог з Ірландії доктор Девід Сабгір запевняє, що перелічені фрукти, завдяки своїм поживним властивостям, можуть допомогти стабілізувати або й навіть знизити прояви гіпертонії. А отже, запобігти розвитку серцевих і судинних проблем, зокрема інсультів.

На перше місце лікар поставив банани.

Доведено, що банани – чи не найкраще джерело калію, відомого своєю здатністю нейтралізувати вплив натрію на організм і зменшувати напругу в стінках кровоносних судин.

Мінерал впливає на рівень рідини, що накопичується в тілі.

– Якщо ваше тіло затримує занадто багато води, відповідно, підвищується кров’яний тиск. Саме калій допомагає видалити частину зайвої рідини, – пояснює кардіолог.

Як і банани, авокадо також містить велику кількість калію. У третині середнього за розміром авокадо – аж 250 мг цього корисного мінералу.

Кардіолог запевняє, що тандем банан – авокадо здатний творити справжні дива.

Девід Сабгір закликає звернути увагу й на ягоди – малину, чорницю та ожину. За словами лікаря, вони також можуть допомогти впоратися з високим кров’яним тиском.

– Ці ягоди містять антиоксиданти, як-от антоціани, які здатні забезпечити здоров’я серцю і судинам, – говорить Сабгір.

Як фрукти впливають на стан серцево-судинної системи
Саме впливу ягід на серцево-судинну систему було присвячене дослідження, опубліковане в Molecular Nutrition & Food Research. Автори виявили прямий зв’язок між більшим споживанням антоціанів і меншим ризиком серцевих захворювань.

Інше дослідження, опубліковане в авторитетному виданні Nutrients, до трійки названих кардіологом фруктів додало ще й ківі.

Доктор Сабгір теж наголошує, щоденна порція ківі може знизити систолічний артеріальний тиск, оскільки зелений плід містить як калій, так і досить велику кількість вітаміну С.

Кардіолог порадив додати ківі у раціон тим пацієнтам, у яких лише починає розвиватися гіпертонія. Результати можуть приємно здивувати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.