16, 24 або 36 місяців служби: у Раді готують доленосне рішення щодо термінів мобілізації

16, 24 або 36 місяців служби: у Раді готують доленосне рішення щодо термінів мобілізації

В Україні було продовжено військовий стан та загальну мобілізацію. Українці задаються питанням, скільки потрібно буде служити.

Про можливі терміни служби повідомляє сайт Главред.

Україна виводить на обговорення питання про тривалість служби військовослужбовців, які зобов’язані проходити обов’язкову військову службу. Михайло Цимбалюк, народний депутат, стверджує, що наразі обговорюється питання щодо того, який конкретно термін має бути встановлений для мобілізації – це може бути період у 16 місяців, 24 місяці чи навіть 36 місяців військової служби. Політик підкреслює необхідність чіткого пояснення цих термінів для громадян та громадянок України, які можуть бути викликані військовим обов’язком.

За його словами, важливо інформувати всіх громадян та громадянок, які можуть бути призвані, про терміни цієї служби – 16, 24 чи 36 місяців.

Це питання ще потребує обговорення з військовими. Цимбалюр розповів, що на розгляді і питання про демобілізацію військовослужбовців, які вже відслужили свої терміни.

Він зауважує, що варто розробити систему, за якою повторно вони не будуть призиватись.

Щодо людей з інвалідністю, то громадяни з першою та другою групами інвалідності, що наразі перебувають на лікуванні повинні бути демобілізовані. Онкохворих громадян також слід звільнити від військової служби.Зараз ще немає закону про демобілізацію таких осіб, – розповідає Цимбалюк.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.