У Раді все ніяк не вгамовуються: з’явився ще один законопроект щодо чоловіків – зачепить кожного

Народні депутати зареєстрували зоконопроект, який стосується всіх чоловіків
У Верховній Раді пропонують розпочати відзначати Міжнародний чоловічий день і вже обирають дату. Відповідний законопроект з реєстраційним №10270 уже внесли народні депутати.

Зокрема авторами документа є Марія Мезенцева, Олександр Мережко, Євгенія Кравчук, Сергій Швець, Ярослав Юрчишин.

У пояснювальній записці наголошується, що Міжнародний чоловічий день в Україні пропонується святкувати щороку 19 листопада. При цьому сказано, що це робиться з метою відзначення досягнення та внеску хлопців та чоловіків, зокрема за їхній внесок у розвиток нації, суспільства, громади, сім’ї, шлюбу та догляду за дітьми.

У документі йдеться про те, що встановлення Міжнародного чоловічого дня може стати важливим кроком у підтримці гендерної рівності. Також сказано, що Міжнародний день чоловіків заснували у Тринідаді та Тобаго у 1999 році з ініціативи доктора Джерома Тулака Сінгхома на честь дня народження його батька. Наразі його відзначають у більш ніж 80 країнах.

“Цей день покликаний не конкурувати з Міжнародним жіночим днем, а підкреслити важливість фізичного та психічного здоров’я чоловіків”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.