Заочне навчання, а також вечірні відділення у вишах скасовують: що буде натомість

В Україні скасовують заочне навчання у вишах. Крім того. не буде й вечірніх відділень. Однак студенти зможуть учитись не лише на стаціонарі. Просто застарілу заочну та вечірню форми навчання замінять сучасною дистанційною.

Заочне навчання, а також вечірні відділення у вишах скасовують: що буде натомість – today.ua
Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації..

В українських вишах вирішили відмовитись від застарілих форм навчання, що не відповідають ані технічним реаліям, ані вимогам сьогодення. Отже, вирішено скасувати вечірню та заочну форми навчання. Це дозволить студентам глибше засвоювати знання та водночас, як і раніше, поєднувати роботу із навчання.

Замість заочного та вечірнього навчання вирішили широко запроваджувати дистанційне. По суті, дистанційне навчання поєднує в собі елементи заочного і стаціонарного. З одного боку – студенти навчаються онлайн, тобто ефект від спілкування з викладачами та повної присутності на заняттях стовідсотковий. З іншого боку – студент може сам обирати собі час занять, і його фізична присутність на них не потрібна.

Прийом студентів на заочну та вечірню форми навчання припинять вже з наступного навчального року. Щоправда, тим, хто вже розпочав навчання на вечірніх та заочних відділеннях, дадуть змогу його закінчити за обраною формою. Решта ж студентів обиратимуть між стаціонарною, дистанційною та дуальною формами навчання.Заочне навчання, а також вечірні відділення у вишах скасовують: що буде натомість

“Дистанційне навчання замість заочного чи вечірнього. Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання — радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе ефективніше, ніж купування дипломів та освіта “для галочки”, – написав у своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.