В Україні очікуються сильні заморозки: синоптики дали прогноз погоди на початок тижня

В Україні вдарять перші осінні заморозки вже найближчої ночі. Синоптики Укргідрометцентру передають, що 10 жовтня температура повітря вночі опуститься до -5…-3 градусів. Таке похолодання – короткочасне, адже у другій половині тижня знову повернеться потепління.

В Україні очікуються сильні заморозки: синоптики дали прогноз погоди на початок тижня – today.ua
За прогнозом, у вівторок, 10 жовтня, у всіх областях України буде мінлива хмарність. Опади не очікуються, лише у північно-східних областях та в Криму вдень можливий невеликий дощ.

Вночі очікується прохолодна погода з температурою від +1 до +6 градусів тепла, а на поверхні ґрунту будуть заморозки до -5 градусів. У західних регіонах, а також Житомирській та Вінницькій областях, вночі очікуються сильніші заморозки повітря, від 0 до -3 градусів, тоді як удень температура підніметься до +7…+12 градусів. На Одещині та в Криму вночі буде тепліше – від +6 до +11 градусів, а вдень очікується від +11 до +16 градусів. Вітер дме північно-західним напрямом зі швидкістю 5-10 м/с.

У Києві у вівторок прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Вночі очікується температура до +3 градусів тепла, а вдень стовпчики термометрів піднімуться від +9 до +11 градусів. В області також прогнозуються нічні заморозки від +1 до +6 градусів, а вдень очікується від +7 до +12 градусів тепла. Вітер північно-західний зі швидкістю 7-12 м/с.

У середу, 11 жовтня, нічних заморозків уже не передбачається. Вночі середня температура повітря становитиме від -2 до +4 градусів, а вдень на заході України потеплішає навіть до +16 градусів. В решті областей буде від +9 до +14 градусів.

У північних областях повітря почне прогріватися до +16…+21 градусів, на півдні та в центральній частині стовпчики термометрів покажуть +15…+20 градусів. За прогнозом синоптиків, найхолодніше буде на сході – від +13 до +15 градусів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.