Після похолодання в Україну повернеться тепло: синоптики приємно оновили прогноз погоди

В Україну прийшло похолодання. У неділю, 8 жовтня, дощі накриють майже всю країну. Після цього температура повітря різко знизиться, подекуди – до нічних заморозків. Проте вже із середини наступного тижня в Україну повернеться тепло, і запанує бабине літо.

Після похолодання в Україну повернеться тепло: синоптики приємно оновили прогноз погоди – today.ua
Таким приємним прогнозом поділився Український гідрометцентр.

Отже, значне похолодання українці відчули вже в суботу, 7 жовтня. А у неділю до нього додадуться опади по всій Україні. Завтра довготривалі дощі очікуються на всій території нашої країни. Можливо, комусь це зіпсує плани на вихідні. Проте загалом – це позитивна новина. Справа в тому, що зараз, у період активної вегетації, озимі культури дуже потребують вологи, а з цим восени склався дефіцит. Отже після дощу озимі активно підуть у зріст, зможуть добре вкорінитися і пережити зиму.

Крім того, з’явиться надія і у грибників, які ніяк не можуть відкрити осінній сезон. Після дощів настане тепло, і можна буде “вигуляти” в лісі свої грибні кошики.

Отже, після дощу новий робочий тиждень зустріне українців похолоданням та навіть першими нічними заморозками. Втім, холод протримається недовго: вже із середини наступного тижня в Україну знову прийде тепло.

Після похолодання в Україну повернеться тепло: синоптики приємно оновили прогноз погоди

Вже із середи, 11 жовтня, хвилі теплого повітря зайдуть на південь та захід України. Найтеплішими цього дня буде у Львівській, Чернівецькій, Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. Там денна температура сягне +20 градусів. Потім у четвер тепло накриє всю Україну, і температура підніметься місцями до +22 градусів.

При цьому синоптик Ігор Кібальчич також прогнозує прихід бабиного літа. Однак він вважає, що тепло зайде в Україну трохи згодом. І температура наростатиме поступово. Він прогнозує прихід справжнього бабиного літа лише з другої половини жовтня.

Щодо найближчого часу, то вже в неділю, 8 жовтня, у Карпатах може випасти перший сніг, а в ніч на 9 жовтня багато регіонів країни накриють нічні заморозки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.