Переведення годинника на зимовий час: коли це треба робити українцям

Переведення годинника на зимовий час: коли це треба робити українцям

На зимовий час переходять в останню неділю жовтня.
Кожної осені стрілки годинника в Україні переводять на зимовий час, а перехід на літній час відбувається навесні. Так, у 2023 році перехід на зимовий час відбувається у жовтні – в останню неділю місяця.

Коли треба перевести годинник
В Україні перехід на літній/зимовий час регулюється постановою Кабміну 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України». У 2011 році ухвалили постанову про скасовування переходу на зимовий час, але пізніше документ був анульований.

Щороку перехід на зимовий час відбувається в останню неділі жовтня о 4-й годині ранку. Так, у 2023 році у ніч з 29 на 30 жовтня потрібно перевести стрілки годинника на одну годину назад.

Сучасні гаджети можуть автоматично перейти на зимовий час, але механічні годинники потрібно вручну перевести на одну годину назад.

Нагадаємо, що на стан здоров’я деяких людей негативно впливає зміна часу. Саме тому важливо знати, як підготуватися до переходу на зимовий.

У 70 країнах світу перехід на зимовий та літній час відбувається двічі на рік. Україна переводить годинники з 1981 року. Нагадаємо, які цього процесу є недоліки та переваги.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.