Тільки цієї напасті не вистачало: у МОЗ б’ють на сполох через нову хвилю COVID – що відомо

У МОЗ попередили, коли до України дістанеться новий штам COVID-19
У світі активно фіксуються нові випадки зараження серед населення штамом “Пірола”. Він заміщає штам “Омікрон”, що діяв. Головний державний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю Укрінформ спрогнозував, коли новий штам може дістатися України.

Наголошується, що зараз помічено зростання захворюваності у світі. Це пов’язано з настанням осені, особливо це помітно у європейському регіоні.

Окрім цього, серед загальної маси омікрон-штамів уже починає лідирувати штам “Пірола”. Залежно від регіону таких хворих вже відмічено від 20 до 40% від усієї кількості хворих.

Кузін зазначає, що, на жаль, ніяк не вдасться запобігти появі нового штаму в нашій країні. Українці виїжджають за кордон і повертаються до України постійно, тож хтось і може його завести найближчим часом.

Але головний санлікар країни прогнозує, що все ж таки в Україні новий штам може з’явитися ближче до кінця епідсезону, тобто в першому кварталі 2024 року.

Кузін вважає, що він домінуватиме в Україні тоді, як це відбувається зараз у країнах європейського регіону.

Штам “Пірола” вимагає за класифікацією Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ) спеціального нагляду та моніторингу, оскільки не всі його властивості відомі.

Кузін зазначає, що у країні вже почали реєструвати поступове підвищення рівня захворюваності на COVID-19. Попередньо українці раніше почнуть хворіти на коронавірусну інфекцію, ніж на грип.

Тому санлікар радить вакцинуватися, поки не пізно. Особливо це необхідно людям із категорії ризику: з онкологічними, серцево-судинними захворюваннями, людям похилого віку.

Українцям нагадали, що хоча вакцинація не дає 100% захисту від зараження, але захистить людину від тяжкого перебігу хвороби та ризику смерті.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.