Мобілізація в Україні: кого можуть повернути на військовий облік і забрати до війська

Деяких чоловіків, виключених з військового обліку можуть повернути до війська, якщо вони пройдуть переобстеження у ВЛК, вищій за підпорядкуванням, ніж та, яка винесла рішення про непридатність.

Про це повідомляє NV.

Варто зазначити, що поняття “виключення з військового обліку” та “зняття з військового обліку” відрізняються. Перше поняття передбачає, що чоловік перестає бути військовозобов’язаним чи резервістом. Водночас друге поняття – тимчасове явище, що відбувається, коли чоловік змінює місце прописки, місце проживання, виїжджає за кордон, відбуває покарання за нетяжкий злочин. Воно передбачає повернення на облік.

З військового обліку виключаються чоловіки:

яких раніше було засуджено до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину;
яких за станом здоров’я визнано непридатними до військової служби у воєнний стан із виключенням з військового обліку;
які досягли граничного віку перебування у запасі;
призвані чи прийняті на військову службу;
які проходять військову службу (навчання) у вищих військових закладах освіти і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти;
військовослужбовці чи військовозобов’язані, які померли;
які відмовилися від українського громадянства і покинули Україну.
Варто зазначити, що ті чоловіки яких за станом здоров’я визнали непридатними до військової служби, знову можуть стати на облік, якщо пройдуть переобстеження у ВЛК, вищій за підпорядкуванням, ніж та, яка винесла рішення про непридатність. У разі зміни рішення комісії на “придатний” або “обмежено придатний” цих чоловіків можна буде мобілізувати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.