Названо міста, які у зимовий період можуть залишитися без електроенергії та опалення

Українців готують до складної зими – очікуються масовані ракетні атаки з боку російських окупантів, як минулої зими. Названо міста, які можуть довго залишатися без електроенергії та опалення.

Названо міста, які у зимовий період можуть залишитися без електроенергії та опалення – today.ua
Виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук заявив, що наша ППО намагатиметься збивати ракети та дрони, щоб зберегти об’єкти інфраструктури. Їх відновлювали упродовж півроку. За словами експерта, якщо ситуація залишиться прогнозованою, то зимовий період пройде нормально.

“Без таких глобальних викликів, які були минулої зими. Але якщо додати сюди обстріли, то виникають питання. Тому що неясно, яким чином усе це відбуватиметься”, – наголосив Сахарук.

Які міста можуть залишитися без електропостачання та опалення взимку
Голова Центру дослідження енергетики Олександр Харченко вважає, що ризик блекауту максимальний у двох українських містах – Києві та Одесі. Також можливі тривалі відключення електроенергії у Житомирі, Запоріжжі, Кременчуці та Кропивницькому.

Небезпека нависла і над містами у прифронтових регіонах: Херсоні, Чернігові, Харкові, Сумах та Миколаєві.

Зазначено, що похолодання до -10 градусів узимку навіть за відсутності обстрілів з боку рашистів будуть критичними для вітчизняної енергосистеми. За словами Харченка, вона балансуватиме на межі.

Названо міста, які у зимовий період можуть залишитися без електроенергії та опалення

У разі реалізації найгіршого сценарію розвитку подій, блекаут триватиме протягом 5-6 днів. Влада закликала громадян зробити запаси теплого одягу, дров, ліхтариків, свічок, світлодіодних ламп з акумулятором, а також їжі швидкого приготування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.