Осіннє рівнодення-2023: коли буде цього року і що потрібно зробити всім українцям

Осіннє рівнодення-2023: коли буде цього року і що потрібно зробити всім українцям

Найкращий ритуал очищення – позбавлення від зайвих і старих речей

Більшість українців досі плутають сонцестояння та рівнодення, проте знаючи всі таємниці цих явищ можна легко змінити все своє життя.

Осіннє рівнодення, яке настане 23 вересня о 9:49 за київським часом – день переповнений магією, легендами, прикметами та віруваннями.

Рівнодення – це коли день і ніч зрівнюються за часом, таке трапляється двічі на рік, восени та навесні.

Як святкувати осіннє рівнодення?
Особлива традиція українців у цей чарівний день – готувати пиріг благополуччя. Це не тільки добрий спосіб відсвяткувати сонцестояння, але й чудовий привід зібратися всією родиною за столом та смачно повечеряти.

У чому полягає магія пирога благополуччя? Пекуть його для того, щоб наступний рік видався багатим на врожай, щедрим та щасливим. Українці іноді готують одразу кілька пирогів, щоб усі мешканці будинку жили у достатку. З капустою – це до грошей, з м’ясом – до успіхів у роботі, а з ягодами – до сімейного щастя. Однак ви можете придумати власний рецепт – додайте інгредієнти на власний смак, не шкодуйте олії та начинки, адже ця страва має бути щедрою на всі компоненти.

Дякувати
У цей день зазвичай всі дякують один одному. Спробуйте і ви порадувати своїх рідних та зробіть їм за вечерею подарунок: подякуйте за все добре, що сталося за минулий рік.

Генеральне прибирання
Найкращий ритуал очищення – позбавлення від зайвих і старих речей. Викиньте все, що неправильно лежить, або за довгі роки встигло вам набриднути. Особливо варто звернути увагу на зламані речі – вони приховують у собі велике скупчення негативної енергетики, якої варто уникати. У цей день не шкодуйте нічого, адже ви навіть не уявляєте, яке очищення відчуєте наприкінці цього ритуалу.

Ще є забобони щодо того, що не варто робити на осіннє рівнодення. Не можна розпочинати нові справи, сваритися з близькими людьми, перебувати у поганому настрої. Не можна бажати комусь зла чи думати про погане, тримати образу. Навпаки, день треба провести весело, у гарному настрої, концентруючи свою увагу лише на добрих людях і на тому, що приносить вам радість.

Прикмети осіннього рівнодення
Прикмети актуальні в ніч з 22 вересня до завершення 23 вересня:

У цей день починається друга частина бабиного літа.
Яка погода буде на рівнодення — такою буде й осінь.
Якщо вдалий урожай горобини, то осінь буде дощовою, а зима холодною.
Якщо на горобині та березі до цього часу вже пожовтіло листя — морози будуть ранніми і триватимуть усю зиму.
Хороший урожай жолудів прогнозує снігове Різдво.
У давнину у цей день вшановується тепла погода.
А от якщо плахи у цей день відлітають у теплі краї (особливо журавлі), то слід, навпаки, чекати сильних морозів.
Якщо весь вересень до цього часу супроводжувався грозами, то осінь буде сонячною та приємною.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.