“6000 гривень додатково і щомісячно”: вже відомо, хто з військових отримає нову надбавку

“6000 гривень додатково і щомісячно”: вже відомо, хто з військових отримає нову надбавку

В Україні в однієї категорії військовослужбовців з’явилася можливість отримувати щомісяця додаткову винагороду у розмірі 6000 гривень. Про це детально розписано у законі “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії військового стану”.

Як інформує “biz.today.ua”, на таку грошову надбавку можуть розраховувати військовослужбовці строкової служби, чиї оклади до вересня становили від 350 до 700 гривень на місяць (поза зоною бойових дій) і ті, хто потрапляє безпосередньо на передову разом з усіма іншими бійцями, отримує від 30 000 до 100 000 гривень.

З 1 серпня строковикам в Україні збільшили відпускні та підвищили виплати. Крім того, військовослужбовці строкової служби, у яких вона закінчилася під час військового стану, а також ті, військова служба яких продовжена понад встановлені строки і які під час дії військового стану вислужили не менше шести місяців, за власним бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

Відпустка солдатів строкової служби з серпня збільшилася з 10 до 30 днів на рік без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад.

Термін служби військових строкової служби, які добровільно перевелися на службу з мобілізації буде такий самий, як і для військових, мобілізованих під час військового положення:

  • до кінця дії військового стану;
  • до наказу про демобілізацію;
  • до звільнення на підставах, зазначених Законом про військовий обов’язок та військову службу для мобілізованих військових.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.