В якому році та як закінчиться війна з Росією: експерт назвал єдиний сценарій завершення бойових дій

Завершення війни України з Росією може бути несподіваним. Про це заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

На думку аналітика, війна точно не закінчиться у 2023 році і є сумніви щодо наступного. Коваленко припустив, що у 2024-ці протистояння двох сторін може перейти у завершальний етап. Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки імені Дмитра Тимчука наголосив, що є лише один сценарій припинення бойових дій – повернення всіх наших територій:

В якому році та як закінчиться війна з Росією: експерт назвал єдиний сценарій завершення бойових дій – today.ua
“Що стосується того, якими можуть бути кордони після закінчення війни – це тільки межі 1991 року. Все інше станом на 2014 рік – це не межі, це – лінія фронту. Якщо ми зараз не вийдемо на кордони 1991 року, то ніколи на них не вийдемо. У нас тільки зараз є така можливість”.

Олександр Коваленко вважає, що різке завершення війни можливе, якщо російські окупанти втечуть із Криму. Це може стати переломним моментом, і тоді у Донецькій та Луганській областях не буде сенсу утримувати позиції.

“Якщо до кінця 2023 року ВСУ вийде до тимчасово окупованого Криму, то 2024 року розпочнеться сценарій звільнення Криму, він буде довгим, це факт, але якщо це звільнення відбудеться, це може стати каталізатором для швидшого звільнення Луганщини та Донбасу”, – пояснив спеціаліст.

Експерт вважає, що західні партнери могли б швидше передати Україні потрібне озброєння, але тут багато нюансів. Серед них і бюрократія, технологічні та технічні аспекти, а також фінансова складова.

Коли наші захисники отримають літаки F-16, це стане серйозним внеском у прискорення та збільшення можливостей щодо звільнення наших територій. З’явиться можливість завдавати ударів по сухопутних і морських цілях. Це стане посиленням ППО.

“У нас ще багато бойових завдань, тому я не погоджуюсь з тим, що вже не буде активної фази”, – цитує Коваленка ТСН.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.