Коли переводять годинники на зимовий час 2023

Коли переводять годинники на зимовий час 2023

Перехід на зимовий час відбудеться вже цієї осені. Коли переводять годинники на зимовий час 2023 в Україні, розповідаємо в статті.

Весною Україна переходить на літній час, а восени — на зимовий. Це зроблено для більш раціонального використання світлої частини доби. Втім, останнім часом точаться суперечки, чи є доцільним переведення годинників, адже це неабиякий стрес для організму.

Варто нагадати, що у 2021 році депутати всерйоз задумались про скасування переведення годинників. Тоді вони зробили перший крок до того, щоб залишити в Україні один-єдиний зимовий час та більше не переходити на літній.

Але нововведення ще не вступило в силу, оскільки не пройшло фінального читання в залі парламенту та, відповідно, голосування за нього. Тому цієї осені переведення годинників буде.

Перехід на зимовий час 2023
Перехід на зимовий час здійснюється в останню неділю жовтня. Цього року це 29 число. О четвертій годині ранку стрілки автоматично «перестрибнуть» на годину назад. А тим українцям, які досі користуються механічними годинниками, потрібно не забути самостійно їх перевести.

Чому ж депутати раніше виступили за скасування сезонного переведення годинників? У 2021 році під час дискусії лунали такі доводи:

  • безпекове питання — щоб «відірвати» східні області України від «московського часу»,
  • захист здоров’я українців — організм людини не відчуватиме великий стрес у момент сезонної зміни часу,
  • енергетика — Руслан Стефанчук тоді доводив, що сезонна зміна часу не надто впливає на економію енергоресурсів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.