В Італії в маштабне ДТП потрапив автобус з українцями: багато ранених та постраждалих

Генеральне консульство в Мілані надає допомогу українцям, які ввечері 25 серпня постраждали внаслідок дорожньо-транспортної пригоди за участі автобуса на українській реєстрації на півночі Італії.

Про це Суспільному повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Четверо громадян були госпіталізовані у важкому стані до медичних закладів міст Удіне і Трієст. Решті пасажирів було надано необхідну медичну допомогу на місці та тимчасово розміщено в спеціальних центрах рятувальних служб поблизу м. Удіне.
Як відзначили в МЗС, транспорт для повернення українських громадян до України має бути наданий перевізником найближчим часом.

“Українські консули взаємодіють із італійськими правоохоронцями в контексті з‘ясування усіх обставин ДТП, а також тримають на контролі лікування постраждалих українців”, — додав Ніколенко.
Як повідомляє ANSA, на півночі Італії ввечері 25 серпня автобус із українськими туристами зіткнувся з фурою. Серед потерпілих, які перебувають у тяжкому стані, за даними ANSA, жінка у дуже тяжкому стані та двоє неповнолітніх дітей. Діти потрапили до відділень невідкладної медичної допомоги, але їхньому життю нічого не загрожує.

“Оперативна група рятувальників забезпечила допомогу 15 постраждалим — з яких семеро неповнолітніх, двоє дітей серед найважчих”, — пише ANSA.

ДТП сталась на автомагістралі A4, що пролягає від Венеції до Трієста. Рейсовий автобус зіткнувся з вантажівкою, що перевозила фрукти й овочі.

Зазначається, що вантажівка через проблему зупинилась на аварійній смузі. У бік фури через раптовий занос врізався автобус із туристами. Попередньо, удар міг бути викликаний тим, увагу водія відволікли, або через технічну несправність.

Саме спосіб зіткнення виявився вирішальним у запобіганні жертвам, оскільки кузов автобуса захистив пасажирів у перших рядах, пише ANSA.

Більшість пасажирів автобуса після аварії самостійно вибралися з нього, ще близько десятка вивільнили рятувальники. Повідомляється, що близько 30 пасажирів не постраждали внаслідок ДТП.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.