Частина українців мають право на додаткові виплати для дітей: хто саме

Діти, народжені після отримання їх батьками статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО), мають право на грошову допомогу від держави.

Діти, які були народжені відразу після отримання їх батьками статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО), мають право на допомогу від держави. Їм теж буде надано статус ВПО, а отже, буде покладена і щомісячна виплата в 3000 грн. Про це повідомляють представники пресслужби Мінсоцполітики.

“Якщо у отримуючого допомогу народилася дитина після 24 лютого 2022 року, допомога на таку дитину призначається”, – сказали вони.

Крім того, зазначили в Мінсоцполітики, якщо ж на дитину, яка народилася після зазначеного терміну, допомога не була призначена, слід звернутися до органів соцзахисту.

“Вона нараховується з дати звернення за нею”, – пояснили у відомстві.

Які виплати отримують зараз переселенці

Особи з інвалідністю та діти – 3000 грн;
Решта ВЛП – 2000 грн.
Інші виплати на дітей в Україні

Загалом же допомога для сімей з новонародженими дітьми в Україні становить 41 280 грн. Однак за законодавством дана допомога виплачується частинами:

10 320 грн одноразово відразу після народження дитини;
по 860 грн щомісяця протягом наступних 36 місяців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні даватимуть гроші батькам на потреби дітей. Виплати будуть надаватися тепер сім’ям з дітьми, які зареєстровані на територіях, які були або перебувають у тимчасовій окупації, або знаходяться в зоні бойових дій, проживають на кордоні з країною-агресорів РФ, малозабезпеченим і мають дітей, а також належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю або дитина з багатодітної сім’ї.

Також повідомлялося, що пенсіонери в Україні можуть змінити вид власної пенсії і збільшити виплати. Якщо розмір пенсії по втраті годувальника вище, ніж розмір виплат за віком, то пенсіонер може змінити вид пенсії, перейшовши на першу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.