Кому потрібно повернути 6500 грн від “єПідтримка“: перелік категорій громадян

Уряд вимагає від українців повернути виплачені на початку війни 6500 грн, отримані ними в рамках програми “єПідтримка”. Кошти потрібно повернути не всім громадянам, а лише тим, хто одержав їх помилково.

Кому потрібно повернути 6500 грн від “єПідтримка“: перелік категорій громадян – today.ua
Хто має повернути помилково отримані виплати
Серед тих, кому належала допомога, були працюючі за контрактом громадяни або ФОП, які через війну втратили свій бізнес або змушені були зупинити підприємницьку діяльність.

Але фактично оформити виплати через додаток “Дія” могли всі українці, у тому числі й ті, хто не мав на неї формального права. Серед них – працівники бюджетних установ.

Цією можливістю скористалися, зокрема, багато педагогів та науковців, незаконно отримавши по 6500 гривень. Тепер Міністерство освіти і науки та Мінекономіки склали перелік таких громадян і вимагають у них негайно повернути виплати.

Помилкові виплати планують перерахувати до резервного фонду державного бюджету – на потреби національної безпеки та оборони. У разі неповернення неправомірно отриманої допомоги від держави Мінекономіки звертатиметься до суду.

У Міносвіти також уточнили, що крім зазначеної суми 6500 гривень вчителі також мають сплатити банківську комісію за переказ коштів.

Досі не зрозуміло, як гроші отримали ті, кому вони за законом не належать. Державні органи повинні перевіряти інформацію про місце роботи осіб, які претендують на отримання допомоги, та погоджувати призначення виплат. Можливо, на якомусь етапі обміну інформації стався збій та особи, які не мали права на отримання відповідних виплат, отримали по 6500 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.