“Якщо це станеться, долар шокує всіх українців тотально”: експерти сказали, чого чекати від курсу валют в обмінниках

“Якщо це станеться, долар шокує всіх українців тотально”: експерти сказали, чого чекати від курсу валют в обмінниках

Експерти ретельно стежать за ситуацією на ринку обміну валют. Вони не бачать поки жодних ознак подорожчання долара, але називають обставини, за яких все може змінитися.

Як інформує “zn,ua”, наступного тижня, за прогнозами експертом, валютний ринок буде стабільним та прогнозованим. Коридор допустимих коливань буде на рівні 37-37,5 грн/долар та 40,7-42 грн/євро. Про це йдеться у повідомленні начальника департаменту казначейства “Глобус Банку” Тараса Лісового.

За його словами, спред (різниця між курсом купівлі та продажу) залишиться на рівні 0,15-0,25 грн, але обмінники іноді розширюють його до 1 грн і навіть більше.

Крім того, баланс між попитом та пропозицією буде збережено.

Експерт вважає, що в майбутньому все залежатиме від експорту та міжнародної підтримки.

“Так, наприклад, експорт сільгосппродукції щомісяця приносив прибуток у розмірі близько 600 млн. доларів. Її експорт у січні-червні 2023 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 16% і склав 11,8 млрд. доларів; у першому півріччі 2023 року становить 61%. Тому важливим для ситуації на валютному ринку стане якнайшвидше ухвалення рішення про нові маршрути експорту, про його безпеку, про захист української інфраструктури від ворожих терористичних атак”, – зазначив Лісовий.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.