“Долар перетнув психологічну межу, в обмінниках можливі непередбачувані коливання”: експерти сказали, чи курс валют приголомшить українців

“Долар перетнув психологічну межу, в обмінниках можливі непередбачувані коливання”: експерти сказали, чи курс валют приголомшить українців

На готівковому ринку цього тижня долар втратив у ціні близько 20 копійок і коштує близько 37,4 грн/долар.

Як інформує “Главком”, Національний банк України збільшив чистий обсяг продажу доларів за перший тиждень серпня на понад $100 млн. За даними регулятора, чистий обсяг продажів у доларах склав 458,3 млн доларів проти 349,3 млн доларів минулого тижня в липні.

Купівля валюти Національним банком також зросла з $1,1 млн до $2 млн за звітний період, а виторг від продажу зріс із $350,5 млн до $460,3 млн.

Тим часом на готівковому ринку цього тижня долар втратив у ціні близько 20 копійок і коштує близько 37,4 грн/дол.

Разом з початку цього року Нацбанк купив на ринку $192,4 млн, а продав $14,74 млрд.

Як інформує “Телеграф”, наступного тижня валюта буде майже такою ж, як і наприкінці липня.

Хоча наприкінці поточного тижня курс долара збільшився і продовжуватиме рости через деякі чинники, але протягом 7-13 серпня ситуація на готівковому ринку майже не зміниться. За прогнозами спеціалістів, коливання курсової різниці можливі з боку обмінників.

Як повідомляє у коментарі начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий, коливання курсової різниці можливі з боку обмінників, але на початку серпня валюта перебуватиме в коридорах 37- 37,5 грн за долар та 40,7- 42 грн за євро.

“Поточні коливання не перевищать 0,3 грн, а розмір спреду (різниці між курсом покупки та продажу) також не зазнає суттєвих змін — він збережеться в діапазоні 0,15-0,25 грн, без врахування можливого, але ситуативного “розтягування” обмінними пунктами міжкурсової різниці до 1 грн”, — сказав Лєсовий.

За його словами, на прийдешньому тижні збережеться баланс між попитом та пропозицією. Тож, ситуація на готівковому ринку протягом 7-13 серпня залишиться стабільною: “Не варто очікувати суттєвих курсових зрушень: збереження “статусу кво” (значить залишити все так, як є) можна вважати цілком прийнятним”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.