Кінець мобілізації: хто з військових із серпня може звільнитися зі служби

З 1 серпня деякі військові можуть звільнитися зі служби
Поки що у країні діє воєнний стан, відбувається загальна мобілізація. При цьому із серпня деякі військовослужбовці можуть звільнитися зі служби, пише 24 канал.

У той час, як деяким громадянам призовного віку можуть вручити повістку, в країні розширено список, з яких причин військовим можна звільнитися зі служби:

Військові, у яких родичі загинули через російську агресію або під час захисту Батьківщини;
Військові, які не досягли граничного віку перебування на військовій службі, але визнані тимчасово непридатними з дообстеження через 6-12 місяців.
При цьому військові можуть звільнитися зі служби, якщо мають хоча б одну причину із зазначеного списку:

За станом здоров’я на підставі укладання військово-лікарської комісії та непридатності до військової служби з виключенням з військового обліку або з необхідністю через 6-12 місяців пройти повторний огляд;
При досягненні граничного віку несення служби;
Якщо набрав чинності обвинувальний вирок суду, яким призначено покарання у вигляді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання;
За сімейними обставинами.
Варто звернути увагу, що в рапорті про звільнення має бути зазначено:

Підстави для звільнення з військової служби;
думка військовослужбовця щодо бажання чи відмови проходити службу у військовому резерві ЗСУ за відповідною військово-обліковою спеціальністю;
Погодження на виключення зі списків особового складу військової частини досі всіх необхідних розрахунків;
ТЦК за місцем проживання, куди буде відправлено особисту справу військовослужбовця та де він стоятиме на військовому обліку.
В Україні також хочуть звільнити від мобілізації співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Нині вони теж підлягають мобілізації.

Але, щоб це сталося, законопроєкт мають підтримати у другому читанні нардепи у Верховній Раді, а потім президент України Володимир Зеленський має його підписати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.