По 3000 грн щомісяця: держава виплачуватиме допомогу дітям, але не всім – кого торкнеться

Держава виплачуватиме допомогу дітям, кому пощастить
З першого серпня діти, які народилися у переселенців після їхнього переміщення та задекларованим місцем проживання вважалося місце, куди переїхали батьки, зможуть розраховувати на допомогу від держави у розмірі 3000 гривень, якщо батьки отримують допомогу як ВПО. Цією інформацією ділиться NV.

Згідно з інформацією, виплати нараховуватимуть упродовж шести місяців з можливим продовженням на такий самий термін для певних категорій внутрішньо-переміщених осіб.

Станом на травень цього року в Україні з початку повномасштабної війни, яку розгорнула росія, на світ з’явилося 48 321 немовлят.

Варто зазначити, що раніше йшлося про те, що діти зі статусом ВПО мають право на такі пільги:

безкоштовне харчування у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів та форми власності;

безкоштовне оздоровлення за рахунок державного бюджету, місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, профспілок та фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, які не заборонені законом України;

державна цільова підтримка для здобуття вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах до досягнення 23-річного віку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.