У Міноборони заговорили про відправку воєнкомів на фронт: хто займе їхні місця

Міноборони готує заміну керівників ТЦК (військкоматів). Воєнкомів, які не воювали, замінять ветеранами, що вже побували у битвах. При цьому їхнє місце на фронті, очевидно, займуть воєнкоми, які вибули.

У Міноборони заговорили про відправку воєнкомів на фронт: хто займе їхні місця – today.ua
Про заміну “необстріляних” воєнкомів на ветеранів повідомив в ефірі телемарафону заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

За словами чиновника, у суспільства давно є питання, чому мобілізацією та призовом займаються люди, які самі ніколи пороху не нюхали. На сьогодні є великий запит суспільства на нові обличчя у військкоматах. А після викриття діянь одеського воєнкома Євгена Борисова, а також підозр, які виправдано впали на всіх воєнкомів, цей запит суспільства зріс у багато разів.

Тому в Міноборони вирішили вже до кінця нинішнього року замінити воєнкомів, що “окопалися в тилу”, на ветеранів. Причому нових керівників військкоматів призначатимуть із тих ветеранів, які отримали на фронті поранення, і поки що на сьогодні не можуть вирушати на передову. Таким чином, до кінця поточного року майже третину (до 30%) воєнкомів в Україні замінять на ветеранів.

При цьому про долю керівників ТЦК, яких замінять, чиновник із Міноборони не сказав нічого. Та очевидно, їх відправлять на фронт замість тих, які займуть місця у військкоматах.

Проте миттєвої ротації Олександр Павлюк не обіцяє. За його словами, процес підготовки нових воєнкомів дуже копіткий, і за один день він не проходить.

“Це не швидкий процес, оскільки ветерани повинні мати бажання працювати у ТЦК та пройти відповідну підготовку, набратися досвіду, бо це не така проста робота”, – зауважив чиновник.

До речі, заміна персоналу ТЦК ветеранами вже відбувається, але поки що не серед керівного складу. Так, від 50 до 70% рот охорони ТЦК вже замінили пораненими ветеранами. А тепер дійшла черга і до воєнкомів. При цьому влада поки що не наважувалась на заміну теперішніх воєнкомів, щоб не зірвати плани щодо мобілізації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.