Платити почнуть з осені: прем’єр розповів про нову допомогу та хто її отримає…

Платити почнуть з осені: прем’єр розповів про нову допомогу та хто її отримає

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що влада має намір дотриматись слова і почати виплачувати кошти українцям, які вклали власні гроші у відбудову зруйнованого житла.

На засіданні Кабінету міністрів пролунала інформація, що швидке відновлення житла людей, зруйнованого росіянами, буде в пріоритеті. Фінансування програми вже здійснюється.

Водночас зараз запроваджують зміни, які будуть реалізовані вже восени. Мова про виплати тим, хто за власні кошти відбудували зруйноване житло.

«Ми дали обіцянку і виконуємо її», — зазначив прем’єр і додав, що стосовно цього питання буде додаткова комунікація. Адже зараз два міністерства — інфраструктури та цифрової трансформації — спільно розробляють механізм нових виплат. Передбачається, що восени він буде готовий і люди зможуть отримати компенсаційні виплати.

Зазначимо, що програма єВідновлення, яка покликана допомогти громадянам відновити пошкоджені будинки чи квартири внаслідок війни, стартувала з травня цього року. Але вона націлена на дрібний ремонт, наприклад, замінити пошкоджені вікна, двері чи відремонтувати дах. Тобто, те, що можна зробити швидко. Водночас програму, яка стосуватиметься капітального ремонту, поки розробляють.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.