Початок серпня продовжить аномальну тенденцію: якою буде погода

В кінці липня та на початку серпня погода продовжить тенденцію нестабільності. Так, за прогнозом, в ці дні не буде ані довготривалої спеки, ані стабільного антициклону.

Про це розповіла представниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає NV. Так, наступний тиждень, як зазначила синоптикиня, в основному пройде без дощів.

За її словами, атмосферний фронт прийде до України 22 липня – він принесе опади та знизить температуру повітря. Тому субота буде доволі свіжим днем, подекуди навіть прохолодним як для літнього періоду. У денні години температура повітря у більшості регіонів, крім південних, становитиме +20…+25 градусів.

“Але вже в неділю-понеділок переважно без опадів, лише у південних та східних областях 22 липня ще короткочасні дощі з грозами можуть бути. Вітер у ці дні переважатиме північно-західний, з переходом на південно-західний, помірних швидкостей. Хіба що під час цих короткочасних гроз на півдні та сході може бути шквалисте посилення, але доволі локальне. Температура на початку тижня (24 липня) вночі залишається в межах +12…+17, у південній частині +18…+23. А в денні години +24…+29 у більшості областей, у південних та південно-західних областях +29…+34”, – розповіла Птуха.

Загалом, наступного тижня стовпчики термометрів подекуди дійдуть до позначки +34, проте не перевищуватимуть її. Можливо, лише локально на півдні України показники досягатимуть +35 градусів.

“25−26 липня, особливо в ніч на 26-те, в денні години надійде чергове поле зниженого тиску із заходу, можливе навіть локальне утворення циклону. І, знову ж таки, в ті дні в нас короткочасні дощі по Україні, місцями грози, тільки південний схід залишається переважно без опадів”, – зазначила синоптик.

Температура в ті дні залишиться у тих же межах у вдень і становитиме +25…+31, на півдні – до +34 градусів. 26-го липня, внаслідок локального циклону в західних областях день буде дещо прохолодніший: +22…+27.

Починаючи з 27-го липня, на зміну полю зниженого тиску прийде поле високого тиску,тому переважатиме погода без опадів. Тільки 30-го липня, у правобережній частині, та 31-го липня, на лівобережжі, очікуються короткочасні грозові дощі.

Протягом денних годин температура буде коливатись в межах +25…+31 градуса у більшості областей. Особливо спекотно буде у південній частині та 29-го та 30-го липня у східних областях, де температура може досягати +28…+35 градусів.

Західні та північні області залишатимуться в прохолодніших межах, з температурою +21…+27 градусів.

Прогноз погоди в Києві

У Києві починаючи з 22 липня очікується атмосферний фронт, який принесе низьку температуру – в день у столиці температура сягатиме до +21 градуса. З неділі температура почне поступово підвищуватися.

“…23 числа +25 градусів вдень, потім 24 липня +28, 25−26 числа до +29 градусів в денні години. В неділю-понеділок без опадів переважатиме погода. А ось вже у вівторок можуть бути знову короткочасні грозові дощі, і так само в середу. У вівторок переважно в денні години, та й у середу теж”, – додала Птуха.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.